logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Řetězce rychlého občerstvení budou mít vlastní středoškolský obor

23. března 2018
Zpravodajství 0
1637
Řetězce rychlého občerstvení budou mít vlastní středoškolský obor

V Česku se letos otevře středoškolský obor zaměřený na fastfoodovou gastronomii. Projekt spouští střední škola AHOL z Ostravy. První absolventi se očekávají na jaře roku 2021.

 

„Od 1. ledna letošního roku zavádíme na naší škole nový studijní obor fastfoodová gastronomie,“ říká Miriam Lacinová, ředitelka AHOL – Střední školy gastronomie, turismu a lázeňství. „Reagujeme tak na rostoucí poptávku celosvětových řetězců rychlého občerstvení po kvalifikovaných a kvalitních kmenových zaměstnancích.“

Jedná se o průkopnický krok, ministerstvo školství nám potvrdilo, že prozatím takový obor neeviduje na žádné zájmové škole. Lukáš Limprecht, provozovatel Restaurantu Camping OASE a člen expertního týmu Chef Club, tuto činnost jenom vítá: „Tleskám nápadu, přesně tohle na trhu chybělo.“

„Studium bude trvat tři roky a bude zakončeno závěrečnou zkouškou. Žáci získají výuční list a takřka jistotu zaměstnání v řetězcích typu Subway, McDonald´s, KFC, Burger King apod.,“ prozradila závěrem Miriam Lacinová.

Co bude těžištěm celého vzdělávacího programu? Přečtete si v Horece č. 107

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!