
V Česku se letos otevře středoškolský obor zaměřený na fastfoodovou gastronomii. Projekt spouští střední škola AHOL z Ostravy. První absolventi se očekávají na jaře roku 2021.
„Od 1. ledna letošního roku zavádíme na naší škole nový studijní obor fastfoodová gastronomie,“ říká Miriam Lacinová, ředitelka AHOL – Střední školy gastronomie, turismu a lázeňství. „Reagujeme tak na rostoucí poptávku celosvětových řetězců rychlého občerstvení po kvalifikovaných a kvalitních kmenových zaměstnancích.“
Jedná se o průkopnický krok, ministerstvo školství nám potvrdilo, že prozatím takový obor neeviduje na žádné zájmové škole. Lukáš Limprecht, provozovatel Restaurantu Camping OASE a člen expertního týmu Chef Club, tuto činnost jenom vítá: „Tleskám nápadu, přesně tohle na trhu chybělo.“
„Studium bude trvat tři roky a bude zakončeno závěrečnou zkouškou. Žáci získají výuční list a takřka jistotu zaměstnání v řetězcích typu Subway, McDonald´s, KFC, Burger King apod.,“ prozradila závěrem Miriam Lacinová.
Co bude těžištěm celého vzdělávacího programu? Přečtete si v Horece č. 107