
Menu plné jarních chutí si připravil na Velikonoce v pražské restauraci La Loca šéfkuchař Radim Gerlich. Najdete v něm vše, co si od Velikonoc můžete přát – jarní chřestový salát, kuřátko, kopřivovou nádivku s medvědím česnekem a špenátovým salátem, jehně a dezert v podobě čokoládového fondantu.
La Loca se nachází v budově Hotelu Mosaic House a na jaře 2017 otevřela po rekonstrukci se zcela novým jídelním konceptem Together Tastes Better, tedy něco jako Spolu nám chutná víc, což je i motto celé restaurace. Tento koncept klade důraz na pocit sdílení jídla a společné radosti a nadšení z dobrého jídla, a tak si ho za krátkou dobu hosté velice oblíbili.
Celý koncept vymyslel právě Radim Gerlich, šéfkuchař, který má zkušenosti ze známých českých restaurací Aromi, La Bottega di Finestra či Bianco E Nero. Vařil také v Londýně a na různých místech v Itálii. Jeho nadšení pro jídlo ho dokonce zavedlo až na Srí Lanku, kde jako jediný český kuchař zařadil do svých pokrmů tamní proslulou ingredienci, tedy čaj. Gerlich miluje především tzv. crossover cuisine, což je kuchyně, která v sobě spojuje chutě a vůně různých regionů. Ve velikonočním menu ho ochutnáte například v podobě grilované jehněčí kotlety s topinamburovým pyré, mladý špenátem, koriandrem a granátovým jablkem.
Velikonoční jarní nadílka v La Loca 30.3. – 2.4.
Chřestový salát
Zelený a bílý chřest, máta, maliny, rukola, křupavé prosciutto, vejce 63°C.
Velikonoční nádivka
Kopřivová nádivka, pažitkové brambory, špenátový salát, medvědí česnek.
Celé jarní kuřátko
Kopřivová nádivka, máslové brambory, omáčka z medvědího česneku.
Jehně
Grilovaná jehněčí kotleta, topinambur pyré, mladý špenát, koriandr, granátové jablko.
Čokoládový fondant
Borůvková omáčka, slivovice, vanilková zmrzlina.