
Více než 700 profesionálních kuchařů sestavilo žebříček, který by vám měl pomoct být lepším profesionálem. Možno to bude těžší čtení, ale kritickým přístupem vám může dopomoct k zářivé kariéře.
- Naučte se nejenom vést, ale i být manažer
Může to znít trochu zmateně, vše vám ale vysvětlí kniha , kterou napsal Charles Carroll. Jmenuje se: Leadership Lessons from a Chef. Bohužel česky zatím nevyšla.
2. Šéfkuchař je mozek podniku
Kontrola nákladů je zásadní, ale restaurace nedosahuje úspěch jenom díky snižování nákladů. Jedním z hlavních úkolů šéfkuchaře je pečlivě usilovat o způsoby, jak navýšit prodej. To lze provést vytvořením důvodů pro zvýšení návštěvnosti nebo prostřednictvím efektivního plánování nabídek, strategií tvorby nákladů a podílením se na efektivních výcvikových programech předních firem, které povedou ke zvýšení prodeje.
3. Data, data a data
Analýza vašeho podniku vám hodně prozradí. Opět by vám v knihovně neměla chybět tato knížka: The Underground Culinary Tour od Damian Mogevero. Opět český překlad neexistuje.
4. Buďte opinion leader
Žijte dnes, plánujte na zítra.
5. Podávejte perfektní jídlo se skvělou obsluhou
To je snad bez komentáře
6. Budujte značku
Dnes každý ví, co znamená slovo Pohlreich, či Ambiente.
7. Naslouchejte
Lidé kolem vás jsou ti, kteří vás mohou posouvat dál nejrychleji.
8. Učte se každý den
Můžete třeba začít angličtinou…
9. Investujte do sebe
Kurzy, stáže…
10. Investujte do personálu
Podle žáka se pozná dobrý učitel.
11. Sledujte, co se děje kolem
Už jenom to, že čtete nás, je dobrá cesta.
12. Nebraňte se změnám
Změna je život.
13. Posouvejte informace dál
Protože pak budou jiní posouvat informace vám.
zdroj: www.chefscircle.co.uk