logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

13 tipů, díky kterým budete lepší kuchař

2. ledna 2018
Rady a tipy 0
2447
13 tipů, díky kterým budete lepší kuchař

Více než 700 profesionálních kuchařů sestavilo žebříček, který by vám měl pomoct být lepším profesionálem. Možno to bude těžší čtení, ale kritickým přístupem vám může dopomoct k zářivé kariéře.

  1. Naučte se nejenom vést, ale i být manažer

Může to znít trochu zmateně, vše vám ale vysvětlí kniha , kterou napsal Charles Carroll. Jmenuje se: Leadership Lessons from a Chef. Bohužel česky zatím nevyšla.

2. Šéfkuchař je mozek podniku

Kontrola nákladů je zásadní, ale restaurace nedosahuje úspěch jenom díky snižování nákladů. Jedním z hlavních úkolů šéfkuchaře je pečlivě usilovat o způsoby, jak navýšit prodej. To lze provést vytvořením důvodů pro zvýšení návštěvnosti nebo prostřednictvím efektivního plánování nabídek, strategií tvorby nákladů a podílením se na efektivních výcvikových programech předních firem, které povedou ke zvýšení prodeje.

3. Data, data a data
Analýza vašeho podniku vám hodně prozradí. Opět by vám v knihovně neměla chybět tato knížka: The Underground Culinary Tour od Damian Mogevero. Opět český překlad neexistuje.

4. Buďte opinion leader
Žijte dnes, plánujte na zítra.

5. Podávejte perfektní jídlo se skvělou obsluhou
To je snad bez komentáře

6. Budujte značku
Dnes každý ví, co znamená slovo Pohlreich, či Ambiente.

7. Naslouchejte
Lidé kolem vás jsou ti, kteří vás mohou posouvat dál nejrychleji.

8. Učte se každý den
Můžete třeba začít angličtinou…

9. Investujte do sebe
Kurzy, stáže…

10. Investujte do personálu
Podle žáka se pozná dobrý učitel.

11. Sledujte, co se děje kolem
Už jenom to, že čtete nás, je dobrá cesta.

12. Nebraňte se změnám
Změna je život.

13. Posouvejte informace dál
Protože pak budou jiní posouvat informace vám.

zdroj: www.chefscircle.co.uk

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!