logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Zdeněk Křížek – nový Executive Culinary Chef OREA Hotels & Resorts

29. prosince 2017
Restaurace 0
2249
Zdeněk Křížek – nový Executive Culinary Chef OREA Hotels & Resorts

Zdeněk Křížek, jeden z nejlepších českých šéfkuchařů, nastoupil do OREA Hotels & Resorts k 1.12.2017 na pozici Executive Culinary Chef pro celý hotelový řetězec.

Zdeňkova vášeň pro vaření se projevovala již v dětských letech. Volba studia na hotelové škole, kde mohl svoje nadšení a talent rozvíjet, tak jeho okolí nepřekvapila.  Pro vývoj jeho kariéry byla zásadní kvalitní praxe. Zděněk svojí první profesionální kuchyň okusil ve známém čtyřhvězdičkovém hotelu Jalta na Václavském náměstí. „Pro mě jako nováčka s naučenými základy ze školy se otevírala celá škála nepoznaných kulinářských směrů,“ vzpomíná Zdeněk Křížek. Poprvé se tam setkal s asijskou kuchyní a zamiloval se zde do japonské kuchyně i díky teppanyaki, což je speciální japonský stůl s grilovací deskou pro úpravu jídel před zraky hostů.

Po čtyřech letech odešel do hotelu Boscolo na Senovážném náměstí, kde se vypracoval na šéfa směny a pronikl do tajů italské kuchyně. V roce 2006 se otvíral v Praze nový hotel Mandarin Oriental, Zdeněk Křížek se zde účastnil netradičního přijímacího řízení, kdy musel managementu před jejich zraky uvařit. Pokrm se povedl, o čem svědčí  následujících 11 let strávených na Malé Straně. Od roku 2016 zastával funkci šéfkuchaře v restauraci a baru Spices. Díky této bohaté zkušenosti si rozšiřoval vědomosti v asijské kuchyni a mohl vařit pro tu nejnáročnější klientelu. Sesbíral také řadu zkušeností v cizině, nejprve to byla Anglie, poté Čína, Malajsie, Thajsko a Japonsko, kde ho jako velkého milovníka sushi okouzlily trhy s rybami a jejich následná distribuce pro celý svět.

Dne 1.12.2017 pokračuje ve svém profesním růstu v největším tuzemském hotelovém řetězci. „V OREA Hotels & Resorts vidím velký potenciál. Například v hotelu Pyramida, kterou čeká v příštím roce rekonstrukce, jsou nádherné prostory, které můžeme využít např. pro zavedení česko-francouzského fusion stylu bistra a otevřené kuchyně nejen pro hotelové hosty. V regionech se potom chceme zaměřit na staročeské recepty, které se zde vařili, každý hotel by pak měl své autentické menu,“ vysvětluje nový koncept OREA Hotels & Resorts Zdeněk Křížek.

Zdeněk Křížek nebude pouze vést tým šéfkuchařů z 11 hotelů, ale bude se i sám podílet na přípravě pokrmů. Rád by zavedl technologické a koncepční změny, od snídaně, přes coffee breaky až po vytváření signature dishes pro hotely v regionech. Chce mimo jiné vzdělávat veřejnost a ukázat ji, jak česká kuchyně může konkurovat vyhlášeným mezinárodním kuchyním a jak správně využívat kvalitní čerstvé suroviny a propojovat jednotlivé kuchyně.

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!