
S blížícími se Vánočními svátky a Silvestrem nebude nouze o různé večírky a návštěvy rodiny či přátel. Oblíbenými stálicemi jsou míchané nápoje, především v alkoholické formě. Ty si však nemůže vychutnat každý. Řidiči, těhotné či děti se pak musí spokojit pouze s džusy nebo limonádami. Doplňte tak tradiční pohoštění o nealkoholické koktejly, které si užijí právě i děti nebo ti, kteří alkohol pít nemůžou. Objevte koktejly plné zimních surovin jako skořice, vanilka, oříšky nebo zázvor, které zahřejí. S lahodnými míchanými drinky bez jediné kapky alkoholu rozhodně nebudete ochuzeni o zajímavé kombinace a budete si je moct vychutnat v jakémkoli množství.
Daisy Noir
Úspěšný český barman a také vítěz mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink – Achim Šipl vytvořil nový nealkoholický koktejl, který skvěle doplní atmosféru silvestrovské party.
Ingredience:
- 2 cl yuzu pyré Monin
- 2 cl rebarborové pyré Monin
- 2 cl malinový Cordial
- 12 cl Mattoni perlivá
- 4cl Zelený čaj
Postup přípravy:
Všechny suroviny v šejkru dobře promícháme, nalijeme do sklenice naplněné kostky ledu a dolijeme vychlazenou perlivou Mattoni. Jako ozdobu na sklenici použijeme jahodový prášek a hranu sklenice ozdobíme květem oblíbeného kvítí.
Ginger Rain
Pikantní chuť zázvoru v zimních večerech zahřeje. Navíc v kombinaci s limetkou vytváří vitaminovou bombu, která zabrání každému nachlazení
Ingredience:
- Mattoni perlivá
- 1 limetka
- 1 cl zázvorového sirupu
- 1 lžíce zázvorové marmelády
- 2 cl limetkového džusu Cordial
Postup přípravy:
Do jednoduché větší sklenice vymáčkněte celou limetu, nadávkujte zázvorový sirup, zázvorovou marmeládu a limetkový džus Cordial, doplňte drcený led a důkladně promíchejte lžící. Zalijte perlivou minerální vodou Mattoni, již jen lehce promíchejte a ozdobte.
Perníkový koktejl
Vánoční pohodu s cukrovím si lze vychutnat i v tekuté formě. Jablka, skořice a perníkové koření každého
jsou symbolem zimních chutí, které v jakékoli podobě zahřejí
Ingredience:
- čerstvě namixovaná jablka
- med
- perníkové koření
- skořice
- citrónová šťáva
- perlivá Mattoni
Postup přípravy:
Čerstvě rozmixovaná jablka smícháme se lžící medu, trochou perníkového koření a skořice, přidáme citronovou šťávu kvůli vyvážení chutí a dolijeme perlivou Mattoni.