logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Je tady Dýňobraní

4. prosince 2017
Recepty 0
1988
Je tady Dýňobraní

Dýně k podzimu jaksi patří a v jídelním lístku vaší provozovny by rozhodně neměly chybět. Přinášíme proto tři recepty z dílny Sodexa, které si vaši hosté zamilují.

Dýňová polévka

Tento recept k podzimnímu zahřátí sestavil šéfkuchař Juraj Dohňanský k příležitosti Sodexo kuchařského workshopu. Ten proběhl v září a mohli se ho zúčastnit kuchaři z partnerských restaurací z celé České republiky. Teď můžete českou klasiku v moderním kabátě vyzkoušet i vy.

 

4 porce

INGREDIENCE

0,5       l           Kuřecího vývaru
0,5       ks        Dýně Hokkaidó nebo máslové dýně
2          ks        Mrkve
¼         ks        Cibule
100      ml        Smetany ke šlehání
kousek Másla
špetka  Muškátového oříšku nebo květu
špetka Pepře
špetka  Soli

POSTUP

V hrnci se silným dnem rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibulku. Vsypeme pokrájenou oloupanou dýni a mrkev, asi 5 min opékáme. Poté ji zalijeme kuřecím vývarem. Uvedeme do varu a vaříme asi 15 minut, až zelenina změkne.

Vmícháme šlehačku, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek nebo květ a necháme přejít varem. Poté rozmixujeme dohladka ponorným mixérem.

Tip: Polévku můžeme doplnit o pár kapek dýňového oleje a posypat opraženými dýňovými semínky.

 

Dýňový pohár s marcapone

Tento sladký dezert připravil šéfkuchař Juraj Dohňanský pro Sodexo kuchařský workshop. Ten proběhl v září a mohli se ho zúčastnit kuchaři z partnerských restaurací z celé České republiky. Teď můžete českou klasiku v moderním kabátě vyzkoušet i vy.

4 porce

INGREDIENCE
300      g          Dýně
200      ml        Jablečné šťávy
36        g          Přírodního krupicového cukru
20        ml        Pomerančové šťávy nebo likéru Amaretto
120      g          Mascarpone
40        g          Bílého jogurtu
špetka  Mlété skořice
Mandlové lupínky

POSTUP

Dýni rozkrojíme, odstraníme semínka, oloupeme a nakrájíme na kousky. Povaříme s jablečnou šťávou a s cukrem asi 15 minut na mírném teple. Dvě třetiny dýně pak necháme marinovat v pomerančové šťávě nebo v likéru.
Na krém si necháme zbylou dýni trochu vychladnout a rozmixujeme ji s mascarpone, jogurtem, zbylým cukrem a se skořicí.
Kousky dýně a krému rozdělíme do skleniček, vychladíme a ozdobíme praženými mandlovými lupínky.
 

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!