Recept Achima Šipla: Likér z černého bezu a medové slivovice

Je sice již po sezóně, ale jen tak pro připomínku posledních letních dnů nabízím recept na výrobu likéru z černého bezu.

Složení:

Šťáva ze dvou kilo černého bezu, plodu.

1 litr likéru Bohemia Honey  35% alk.– likéru z lipového medu a slivovice

Jeden citrón

Půl kila cukru

Půl litru vody

Postup:

Kulička černého bezu společně s vodou 10 minut povaříme a následně přepasírujeme.

Přivedeme opět k varu. Přidáme nakrájený citrón a všechen cukr. Vaříme společně ještě asi půl hodiny. Poté scedíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí smícháme s Bohemia Honey a nalahvujeme. Poměr alkoholu by na závěr měl být kolem 15% alkoholu.

Pro delší trvanlivost lze likér krátce sterilizovat, podobně jako kompot.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail