logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Na praxi u gastronomické ikony

14. listopadu 2017
Restaurace 0
1136
Na praxi u gastronomické ikony

Koncem října se konalo Culinary Prague Symposium, na kterém nechyběl ani Radek David. Vystupovali tam veleznámé kuchařské hvězdy, mezi jinými i Elena Arzak, u které byl Radek loni na stáži. Přinášíme vám proto informace z této Radkovy zkušenosti.

Elena Arzak podle Culinary Prague symposium:

„Slavná dcera slavného otce Juan Mari Arzak. Tři hvězdičky michelin již od roku 1989. Elena Arzak z restaurace „Arzak“ Španělsko.  Elena byla v roce 2012 vyhlášena nejlepší kuchařkou světa. Než nastoupila ke svému otci pracovala mimo jiné v restauraci El Bulli nebo Louise XV v Monte Carlu“

 

Stáž proběhla v londýnské restauraci Ametsa with Arazk Instruction. Pondik se nachází v malém, ale luxusním hotelu The Halkon by Como. Před tím než tam byla Ametsa, tak tam byla michelinská thajská restaurace. Ale jakmile se Londýnem rozneslo , že Elene Arzak která získala cenu Veuve Clicquot World’s Best Female Chef, hledá prostor pro restauraci, dostala thajská restaurace výpověď. Přeci jen Elena Arzak má zvučnější jméno a dokáže přitáhnout značnou popularitu, nové hosty a více reklamy.

Ale pojďme dál. Začalo to klasicky, recepce, příchod šéfkuchaře Sergio Sanze, který nás přivítal, odvedl k šatnám. Po příchodu na kuchyni nás provedl jednotlivými sekcemi a přiřadil nás k jedné z nich. Z jedné kuchyně šlo jídlo jak pro restauraci, tak pro bar, na room service a i na kantýnu. Kuchyně byla dobře postavená. Každý den jsme se dostali na jednotlivé sekce, což bylo skvělé, protože jsme se vždy něco nového přiučili. Půl dne jsem třeba dělal sušený pečený škraloup z plnotučného mléka. Což byla skvělá zkušenost při práci s pánvičkou a sporákem.

Pokaždé, když člověk otevřel nějakou skříň, tak na nás vypadly různé přípravky od Sosy, na přípravu jak molekulární kuchyně, tak jako pomocník při vaření. Všichni dodržovali recepty od Eleny Arzak a nikoho ani nenapadlo nic měnit. Byly posvátné. Některé věci jsou tak kultovní, že se už dělají 20 let. Během dne jsme mohli odskočit na pauzu. Což vždy skončilo ve Starbucks s notýskem a rychle si zapsat poznámky z práce.

Zde pár fotek:

 

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!