logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Gambrinus posílá do hospod poslední pivo z čerstvě sklizeného chmele, další uvaří až za rok

19. října 2017
Hotely 0
1864
Gambrinus posílá do hospod poslední pivo z čerstvě sklizeného chmele, další uvaří až za rok

Pivovar Gambrinus zažívá nečekanou situaci. Pivo z čerstvého chmele mizí rychleji, než bylo v plánu. Na oslavu chmelobraní vyměnil Gambrinus všechno pivo v hospodách za várky z čerstvého chmele. Pivo, které mohou sládci uvařit jen po chmelové sklizni, navařil Gambrinus zhruba na měsíc, v těchto dnech však pivovar opouštějí poslední sudy. Po vypití budou tato piva v hospodách zase až za rok.

Pivovar na přelomu září a října přestal hospodám dodávat piva ze standardních várek a nahradil je pivem uvařeným z čerstvého chmele z letošní sklizně. Stalo se tak poprvé v historii vůbec, kdy velký pivovar vyměnil svá piva ve všech hospodách. Nepasterizovanou desítku, dvanáctku a nefiltrovaný ležák navařil pro 5 tisíc hospod přibližně na měsíc. „Na vaření piv z čerstvého chmele a jeho distribuci se podílelo neuvěřitelných 900 lidí. Bylo to náročné, vše stihnout v tak krátké době, ale výsledek stojí za to,“ říká Pavel Zítek, sládek pivovaru Gambrinus. Zvýšený zájem o nachmelená piva v hospodách potvrzují i hospodští.  „Lidé k nám volají, jestli máme to nachmelené pivo, že by přišli. Zatím piva z čerstvého chmele na čepu máme, takže u nás je ochutnají,“ potvrzuje Michal Zvěřina z Dejvické Sokolovny.

Poslední kapky a pak až za rok

Piva z čerstvého chmele pivovar stočil z 84 procent do sudů a 16 procent šlo do cisteren, kterými se vozí do hospod tankové pivo. V tuto chvíli pivovar zaváží do hospod poslední sudy. Pokud tedy lidé chtějí ochutnat Gambrinus z čerstvého chmele, musí si do hospody pospíšit. „Příští týden už pravděpodobně piva z letošního chmelobraní ve většině hospod nebudou. Pokud pivaři chtějí ještě ochutnat, není na co čekat. Pivo z čerstvého chmele bude v hospodách zase až po příští sklizni,“ uzavírá Pavel Zítek.

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!