
Restaurace Mlýnec v centru Prahy přichází v listopadu s menu, které je inspirováno svatomartinskými hody. Český svátek, který má kořeny v pranostice o příjezdu Martina na bílém koni. Neboli také 11. listopad je datum, kdy končí barevný podzim a přichází bílá zima.
Předvánoční čas je tím nejkrásnějším v roce. Každý se těší na vánoční svátky a svatý Martin je tomu jistým příslibem. Šéfkuchař Marek Šáda má toto období rád, proto se rozhodl svatomartinské menu podávat po celý listopad.
Husa podávaná v podobách, jenž osloví i tu nejnáročnější klientelu. Husí prsa, raviola plněná husou a drůbeží paštika. Sladká netučná tečka v podobě mraženého punche, pošírované hrušky a lískových ořechů. To je svatomartinské menu v restauraci, která ctí české gastronomické dědictví.
Listopad v restauraci Mlýnec vítá zimu.
Menu
Drůbeží paštika, červené zelí, sušené švestky, buchta
Raviola plněná konfitem z husích stehen, omáčka z červené řepy, pórek na kyselo, kaštany
Pomalu pečená husí prsa, ragú ze srdíček, kapusta, jablko, dýně, brusinky
Mražený punch, pošírovaná hruška, lískové ořechy