logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Michelinský šéfkuchař Sven Elverfeld předvedl své umění v Makro Akademii

4. října 2017
Zpravodajství 0
1149
Michelinský šéfkuchař Sven Elverfeld předvedl své umění v Makro Akademii

Sven Elverfeld, šéfkuchař oceněný trojicí michelinských hvězd, vedl unikátní workshop pro profesionály v pražské Makro Akademii. Dorazil spolu s celým týmem wolfsburgské restaurace Aqua spadající pod řetězec Ritz – Carlton, aby seznámil české šéfkuchaře se svou filozofií i postupy, které používá. Elverfeld s účastníky připravil 6 chodů ze svého menu včetně signature dish, krémového sorbetu se šampaňským, který je evergreenem jídelníčku od otevření restaurace.

Profesionálové z oboru měli možnost se během workshopu seznámit s filozofií a přístupem k přípravě pokrmů, který Elverfeld zastává. Podle svých vlastních slov je vyznavačem tradičních lokálních surovin a chutí zpracovaných moderními kuchařskými postupy. Při vaření vychází z národní tradice, zakládá si na původu a kvalitě surovin, stejně jako různorodosti zpracování. „Mám rád jednoduché věci, ale při fine dining to neznamená vždy totéž. V menu restaurace Aqua najdete pokrmy založené na 2 či 3 ingrediencích. Každá z nich je ale upravena třeba 3 kuchařskými technikami,“ vysvětluje Elverfeld a dodává: „Jídlo tak získá na textuře i chuti, je komplexní a samo o sobě zážitek. Nikdy to není nuda!“

Spolu s Elverfeldem do Prahy dorazilo 7 kuchařů z týmu restaurace Aqua. Každý z účastníků kurzu tak mohl zažít na vlastní kůži atmosféru michelinské restaurace. „V Praze jsem chtěl restauraci Aqua představit takovou, jaká je. Velmi si zakládám na týmu, který mám kolem sebe, protože si myslím, že šéfkuchař je právě tak dobrý, jako jeho tým. Na své kolegy se mohu spolehnout a jsem moc rád, že tu mohli být se mnou,“ zhodnotil atmosféru Elverfeld.

Šestice chodů připravovaných během kurzu vycházela ze stálého menu restaurace Aqua a zahrnovala teplý předkrm, rybí chod, dvojici hlavních chodů a dva dezerty. Jedním z nich byla i pověstná zmrzlina připravená ze šampaňského a másla namísto smetany. Většinu surovin použitých v menu si tým vybral před workshopem přímo v MAKRO Stodůlky, které nedávno prošlo redesignem a nyní nabízí více než 3 500 nových položek. Některé produkty do nabídky MAKRO připravilo speciálně pro účely workshopu. „Pro nás jako partnery profesionálů v gastronomii je absolutně klíčové, že dokážeme zajistit suroviny kvalitou a původem odpovídající požadavkům michelinských restaurací, a to pro každého zákazníka každý den, ale i přímo na míru jednotlivcům“ říká Petr Stádník, šéfkuchař MAKRO Akademie.

Sven Elverfeld – kuchařská hvězda z Německa

Sven Elverfeld je německý šéfkuchař, který spojil svou profesionální kariéru se sítí Ritz – Carlton. Zkušenosti sbíral při pracovních cestách po světě. Vařil například v Japonsku, na Krétě či v Dubai. V roce 2000 stál u zrodu restaurace Aqua v komplexu Wolfsburg Autostadt, se kterou získal tři michelinské hvězdy a umístil se na skvělé 70. příčce v žebříčku nejlepších světových restaurací. Aktuálně se sítí Ritz – Carlon připravuje rozšíření konceptu Aqua pro flotilu luxusních zaoceánských lodí.

 

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!