logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Svět příloh se mění. Buďte u toho!

27. září 2017
Restaurace 0
1556
Svět příloh se mění. Buďte u toho!

Ještě nikdy se přílohám nevěnovalo tolik pozornosti jako dnes. Jdou svou cestou, renovují, odlehčují a hledají se stále nové a nové možnosti.

Rýže, brambory, knedlíky a těstoviny – klasika, na kterou se sice nezanevřelo, ale svět příloh je dnes už někde jinde. Přílohy dneška nemají hosty zasytit, ale vhodně doplnit hlavní chod a být mu zdárným sekundantem. Kuchaři čím dál tím častěji sahají po nových či znovuobjevených obilovinách, zkoušejí různé způsoby přípravy zeleniny a klasickým přílohám dávají nový nádech.

 

Lehkost a originalita vládnou přílohám

„Trendem moderní světové gastronomie je zařazovat do pokrmů dvě lehčí a lépe stravitelné přílohy. Převážně se jedná o zeleninové přílohy ve formě pyré, krému, kaše, ragú nebo smoothie a samozřejmě nesmíme opomenout ani tzv. super potraviny, jako jsou quinoa, bulgur, kuskus, pohanka a fermentované obiloviny, jako například pšenice,“ popisuje Jiří Středa, culinary advisor & executive chef pro Českou a Slovenskou republiku ze společnosti Nestlé Professional.

Marek Šáda, šéfkuchař restaurace Bellevue, dodává: „Obecně jsou klasické přílohy na ústupu, množství příloh na talíři se radikálně zmenšilo, nechává se vyniknout hlavní surovina na talíři – např. maso nebo ryba, přílohy musí být s hlavní surovinou chuťově sladěné, musí hlavní surovinu doplňovat nejen chuťově, ale i vizuálně, již se nekombinuje více surovin najednou jako jedna příloha, ale nechává se vyniknout více každá jednotlivá surovina zvlášť.“

Chcete vědět víc? Přečtěte si celý článek v posledním vydání HOREKY.

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!