logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Základní problém kuchařů? Motivace!

21. září 2017
Rozhovory 0
2302
Základní problém kuchařů? Motivace!

Mladý nadějný kuchař, který se nebojí mezinárodních soutěží a práci s mladými učni si pochvaluje! Jan Klimoszek se s námi podělil nejenom o své úspěchy, ale také o to, jak pracovat s mládeží. O tomto tématu také promluví na kongresu HOREKA112.

Jak se pracuje v Ostravě, kdo jsou vaši hosté a jaké chutě preferují?

Na to, jak je Ostrava „malá“, je tady velká konkurence v kvalitních restauracích. Ostrava šla gastronomicky ohromně nahoru, o to jsem raději, že moje restaurace se drží mezi špičkou na Ostravsku. U nás je to rozdělené – přes týden jsou to převážně hoteloví hosté a o víkendu lidé z venku, vyplatí se udělat si rezervaci. Chutě lidí se různí, já osobně mám rád pikantní jídla.

V Ostravě jste vystudoval, v regionu i učíte, vaříte v ostravském hotelu, měl jste někdy touhu vycestovat a vyjel jste někam?

Vyjet ven mě vždy velmi lákalo. Protože jsem ale rodinný typ, mám dvě krásné dcery a skvělou manželku, vždy jsem nabídku odmítl. V AccorHotels je ale skvělá možnost vycestovat na stáže, mám za sebou Pullman v Bukurešti a Mercure v Bratislavě, v současné době jednám s hotely Sofitel ve Vídni, Budapešti a Varšavě.

 

DEJTE DĚTEM ŠANCI UKÁZAT, CO V NICH JE

Kuchaři málokdy mluví o učních, kteří k nim chodí na praxi, v dobrém. Vy sám jste také učitel – jak tyto rozepře vnímáte a v čem tkví základní problém?   

V motivaci… Své žáky nechávám vařit a jen jim radím, jak by to bylo lepší, ale vše si odvaří sami. A zřejmě je to baví, protože ani jednou za pět hodin (co trvá vyučovací hodina technické přípravy) nejdou ven kouřit. (hlasitý smích) Rád se studenty pracuji, někdy to stojí hodně sil, ale když přijdou ke mně do kuchyně, vždy dostanou šanci ukázat mi, co v nich je. Na sto procent.

Kdo je vaším kuchařským vzorem?         

Je jich více, ale top je určitě Heston Blumenthal z restaurace The Fat Duck.

Co nejzásadnějšího jste se v kuchyni naučil?      

Každý den je pro mě obrovská škola. Uřídit takový kolos, jako je Mercure, je fuška, aby byli všichni najezení a spokojení – učím se prakticky pořád a denně.

Kde jste se naposledy dobře najedl?        

V Praze La Degustation Bohême Bourgeoise a v Ostravě HogoFogo bistro.
Celá rozhovor si můžete přečíst v HOREKA č. 104

 

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!