logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Holba je vítězem Žatecké Dočesné

16. září 2017
Restaurace 0
1654
Holba je vítězem Žatecké Dočesné

Holba Premium i Holba Polotmavá 11 přesvědčily degustátory na Žatecké Dočesné a obě si z chmelové meky odvážejí medaili – zlato pro Holbu Premium  a stříbro pro Holbu Polotmavou 11. Jubilejní 60. ročník soutěže proběhl tento víkend v aule Chmelařského institutu, kde celkem 145 piv hodnotilo 231 degustátorů.

Holba Premium bodovala v prestižní kategorii ležáků, kde vítězství je chloubou pro každého pivovarníka. Zatímco ležák je stálicí značky, Holba  Polotmavá 11 je mezi pivy nováčkem a medaile ji zdobí hned po vstupu  na trh, kdy ji pivaři teprve ochutnávají. Výborné hodnocení pivovarských odborníků tedy přichází v pravou chvíli a může být ceněným doporučením.

Holba se prosadila nejen svoji vyladěnou chutí, ale i celkovou charakteristikou. Degustátoři vysoko ocenili její říz, barvu, hustou pěnu a vysokou pitelnost pro Holbu typickou.

„Pivo vaříme na dva rmuty, aby si vzalo to nejlepší ze sladu i chmele. Sázíme na regionální plodiny i pěstitele a vlastní máme i vodu. Čerpáme ji z horského pramene přímo v areálu pivovaru a těžko bychom našli lepší. Navíc se pevně se držíme zásady, že na pivo se nespěchá, takže ležák u nás zraje poctivých 6 týdnů,“ komentuje úspěch  ředitel pivovaru Holba Vladimír Zíka a objasňuje co je to pitelnost a její význam.: „Jde o vlastnost, kterou pivu přináší tradiční  výroba. V podstatě se přesně definovat nedá, ale spolehlivě ji poznáte. S každým douškem totiž zvyšuje chuť k dalšímu napití, takže u takového piva posedíte déle a pořád máte co vychutnávat.“ Pro Holbu jsou typická piva s mohutným tělem a harmonickou, pomalu doznívající hořkostí, která nikdy nepřebíjí chuť piva. Výborný říz získává Holba přirozeným kvašením na otevřené spilce, takže se uměle nedosycuje CO2, tzn. že nezatěžuje trávení, ale je naopak zdravým digestivem.

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!