logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Domov a příroda – nový gastronomický koncept přichází s podzimním menu

12. září 2017
Hotely 0
1736
Domov a příroda – nový gastronomický koncept přichází s podzimním menu

Hotel UNIC Prague se nachází v samém srdci hlavního města. Čtyřhvězdičkový hotel otevřený v červnu 2013, který navrhly významná španělská architektka Meritxell Cuartero a designérka interiérů Daniela Baeza. Slavný španělský malíř Quim Domene namaloval originální sbírku obrazů inspirovaných Prahou, které umocňují krásu interiéru. Celý hotel má zajímavou filozofii. Chce, aby ho hosté brali jako příjemné místo, kde se budou cítit jako doma. Místo, kde absolutně mizí strojenost, neútulnost, a poskytované služby jsou na vysoké úrovni.

  

Součástí hotelu je i špičková restaurace, která nyní prošla změnou konceptu. „home by UNIC“ nově pojímá českou gastronomii. Klasické české pokrmy, které si každý pamatuje ze svého dětství, připravené v prvotřídní kvalitě. Celkově se restaurace posouvá více k Čechům. Vysoká úroveň je podtržena zařazením hotelu v Michelinském průvodci. Za novým konceptem stojí nový šéfkuchař Petr Šmrha, který právě představil své nové podzimní degustační menu.

Koncept menu postavil na své lásce k domovu a přírodě. Šéfkuchař Petr Šmrha spolupracuje hlavně s místními farmáři a producenty. Lze jmenovat například Pivovar Frýdlant, Kalendovu Chabrybárnu nebo Kozí farmu Pěnčín. Celé degustační menu má i autentické názvosloví. Host si může vybrat ze čtyř menu, které se jmenují: Statek, Jezero a řeka, Les a louka nebo Zahrada. Konzumovat se dají jednotlivé položky nebo celé dané degustační menu, které je za cenu 850.-CZK. Každé skýtá 5 chodů včetně dezertu a příloh.

Statek jsou pokrmy, které úzce souvisí s tímto venkovským stavením. V novém podzimním menu najdeme například chody: kukuřičné kuře, šalotku, zimní zeleninu, ryzlink, bramborový koláč nebo ořechová laskonka, griliáš, zmrzlina z červené řepy, jablka.

Jezero a řeka je pojmenovaná po sladkovodních tvorech, kteří u nás žili a žijí. V podzimní menu nás zahřeje – račí krém, šťovík a fenykl.

Les a louka nás zavede do voňavého jedlového lesa, kde na každém kroku jsou krásné hřiby nebo lesní plody. Právě proto jsou v tomto podzimním menu tyto pokrmy – krkovice z divočáka, kroupy, lesní houby, jedlový olej a kachní paštika, sušené borůvky, jalovcová houba.

Zahrada je určená pro vegetariány, jelikož naskýtá pouze plody zahrady. Najdeme zde chod – Řízek z lilku, sušená rajčata, čočka, bylinkové pesto.

Šéfkuchař Petr Šmrha pochází z Plzně, kde započala i jeho profesní praxe. Působil například v Hotelu Continental Plzeň. Poté jeho kroky vedly do Prahy, zde lze jmenovat třeba Hilton Prague či Hotel Crown Plaza. Nyní se usídlil v restauraci „home by UNIC“ a my se můžeme díky jeho kreativnosti těšit na vytříbenou kuchyni, kterou budou obdivovat nejen hosté hotelu, ale i hosté z „ulice“.

Od podzimu připravil také nová polední menu, která jsou velmi oblíbená. Je to z důvodu příjemné ceny (250.-CZK za 3 chody – ovšem lze zvolit i jednotlivé chody), klidnému místu v centru Prahy a příjemné zahrádky. To vše pod záštitou zaručené kvality.

Kromě degustačního a poledního menu jsou v restauraci „home by UNIC“ k dispozici výborné  snídaně, které jsou každý den od 7.00 do 11.00. Najdeme zde sýry, šunky, vejce, houby, domácí koláčky, jogurty, čerstvé ovoce a zeleninu.

Posledním gastronomickým táhlem hotelu UNIC Praha je bar. Je útulný a opět zde panuje neformální atmosféra. K dispozici je čerstvá káva, právě načepované pivo či malé občerstvení kdykoliv během dne.

 

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!