
Hotel UNIC Prague se nachází v samém srdci hlavního města. Čtyřhvězdičkový hotel otevřený v červnu 2013, který navrhly významná španělská architektka Meritxell Cuartero a designérka interiérů Daniela Baeza. Slavný španělský malíř Quim Domene namaloval originální sbírku obrazů inspirovaných Prahou, které umocňují krásu interiéru. Celý hotel má zajímavou filozofii. Chce, aby ho hosté brali jako příjemné místo, kde se budou cítit jako doma. Místo, kde absolutně mizí strojenost, neútulnost, a poskytované služby jsou na vysoké úrovni.
Součástí hotelu je i špičková restaurace, která nyní prošla změnou konceptu. „home by UNIC“ nově pojímá českou gastronomii. Klasické české pokrmy, které si každý pamatuje ze svého dětství, připravené v prvotřídní kvalitě. Celkově se restaurace posouvá více k Čechům. Vysoká úroveň je podtržena zařazením hotelu v Michelinském průvodci. Za novým konceptem stojí nový šéfkuchař Petr Šmrha, který právě představil své nové podzimní degustační menu.
Koncept menu postavil na své lásce k domovu a přírodě. Šéfkuchař Petr Šmrha spolupracuje hlavně s místními farmáři a producenty. Lze jmenovat například Pivovar Frýdlant, Kalendovu Chabrybárnu nebo Kozí farmu Pěnčín. Celé degustační menu má i autentické názvosloví. Host si může vybrat ze čtyř menu, které se jmenují: Statek, Jezero a řeka, Les a louka nebo Zahrada. Konzumovat se dají jednotlivé položky nebo celé dané degustační menu, které je za cenu 850.-CZK. Každé skýtá 5 chodů včetně dezertu a příloh.
Statek jsou pokrmy, které úzce souvisí s tímto venkovským stavením. V novém podzimním menu najdeme například chody: kukuřičné kuře, šalotku, zimní zeleninu, ryzlink, bramborový koláč nebo ořechová laskonka, griliáš, zmrzlina z červené řepy, jablka.
Jezero a řeka je pojmenovaná po sladkovodních tvorech, kteří u nás žili a žijí. V podzimní menu nás zahřeje – račí krém, šťovík a fenykl.
Les a louka nás zavede do voňavého jedlového lesa, kde na každém kroku jsou krásné hřiby nebo lesní plody. Právě proto jsou v tomto podzimním menu tyto pokrmy – krkovice z divočáka, kroupy, lesní houby, jedlový olej a kachní paštika, sušené borůvky, jalovcová houba.
Zahrada je určená pro vegetariány, jelikož naskýtá pouze plody zahrady. Najdeme zde chod – Řízek z lilku, sušená rajčata, čočka, bylinkové pesto.
Šéfkuchař Petr Šmrha pochází z Plzně, kde započala i jeho profesní praxe. Působil například v Hotelu Continental Plzeň. Poté jeho kroky vedly do Prahy, zde lze jmenovat třeba Hilton Prague či Hotel Crown Plaza. Nyní se usídlil v restauraci „home by UNIC“ a my se můžeme díky jeho kreativnosti těšit na vytříbenou kuchyni, kterou budou obdivovat nejen hosté hotelu, ale i hosté z „ulice“.
Od podzimu připravil také nová polední menu, která jsou velmi oblíbená. Je to z důvodu příjemné ceny (250.-CZK za 3 chody – ovšem lze zvolit i jednotlivé chody), klidnému místu v centru Prahy a příjemné zahrádky. To vše pod záštitou zaručené kvality.
Kromě degustačního a poledního menu jsou v restauraci „home by UNIC“ k dispozici výborné snídaně, které jsou každý den od 7.00 do 11.00. Najdeme zde sýry, šunky, vejce, houby, domácí koláčky, jogurty, čerstvé ovoce a zeleninu.
Posledním gastronomickým táhlem hotelu UNIC Praha je bar. Je útulný a opět zde panuje neformální atmosféra. K dispozici je čerstvá káva, právě načepované pivo či malé občerstvení kdykoliv během dne.