logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Stoli Doli: Macerovaná vodka přitáhne hosty

31. srpna 2017
Recepty 0
3801
Stoli Doli: Macerovaná vodka přitáhne hosty

Achim Šipl přichází tentokrát s receptem, který zaručeně rozproudí každou párty. Jmenuje se Stoli Doli a je momentálně módní ve Spojených státech. Vytvořil se na oblíbených amerických domácích párty. V počátku párty drinku na takových akcích byly různé varianty Bowle anebo velké párty Tiki drinky.

Pro větší potřebu nabídnout další variantu párty drinků vznikla chuťově velmi zajímavá varianta macerování vodky Stoli Doli. Jedná se převážně o několikadenní macerování čerstvého ananasu ve vodce. Je možné použít i jiné ovoce, ale ananas je zaručeně nejlepší. Po uzrání ananas ztvrdne, protože všechny šťávy a většina cukru se vyluhují do destilátu. Ananas se většinou již dále nekonzumuje.

Na Stoli Doli se používá speciální skleněná nádoba s kohoutkem na vypouštění. Objem může být různý, od jednoho až po dvacet litrů.

Recept:
• 5 ks čerstvých ananasů nakrájet a naskládat do několika pater do nádoby.

Poté naplnit nádobu opatrně vodkou, aby ananas zůstal stále v patrech. Vodka musí zakrýt všechen ananas, pokud je ananas málo sladký může se přidat i hrst cukru, podle chuti a zkušenosti s nakládáním. Důležité je, aby byl ananas zralý, takže měkký. Je potřeba z něj dostat všechnu šťávu, která zahustí vodku. Přes provozní dobu je možné vystavit Stoli Doli na baru, ale mimo dosah slunečních paprsků. Mimo provozní dobu uchováme v chladu. Drink by měl zrát minimálně 10 až 14 dní.

Servis je jednoduchý, 8cl vymacerované Stoli Doli nalijeme na led do šejkru a řádně protřepeme a přes sítko scedíme do vychlazené koktejlové skleničky. Jako přílohu podáváme čerstvý ananas. Lze použít jako samostatný drink, ale také jaké výbornou bázi do dalších drinků.

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!