logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Jak najít svého dodavatele? Restaurace radí

21. srpna 2017
Rady a tipy 0
1740
Jak najít svého dodavatele? Restaurace radí

Osobní návštěva farmářů je nutností, shodnou se všichni kuchaři, kteří se snaží vařit z lokálních surovin od farmářů. Přinášíme inspiraci, jak na to.    

Místo: Beskydy – i zde se najdou příklady, že se dá s malými farmáři spolupracovat. Šéfkuchař hotelu Lanterna Pavel Václavík pracuje například s rybami od chovatele Mirka Halamíčka z Rožnova pod Radhoštěm. Novinkou jsou také bylinky, sušené ovoce a jedlé květy ze Sušírny Svatého Františka z Vlachovic. Hovězí, ale také jehněčí maso kuchaři odebírají z Farmy Rudimov, která si díky vysoké kvalitě nachází cestu do těch nejlepších restaurací v České republice včetně michelinských.

Skupina Ambiente patří k průkopníkům ve spolupráci s malými dodavateli. Dvě jejich restaurace (Eska a La Degustation Bohême Bourgeoise) mají vlastní nákupčí, ostatním restauracím suroviny vozí především dodavatelé, jinak si šéfkuchaři hledají farmáře sami a kontakty si pak předávají. „Eska bere vejce z Kokolandu a farmy Štěpánovsko, protože v Esce jich spotřebujeme hodně. Každé dva roky se slepice obměňují a v určité fázi nenesou dost, proto na naši spotřebu (6000 vajec týdně) potřebujeme dodavatelů víc,“ popisuje Šárka Hamanová z Ambiente.

Pokud se zeptáte kteréhokoliv šéfkuchaře, jak se mu povedlo zajistit dostatečný přísun surovin od malého farmáře, zjistíte, že ho navštívil osobně. V tomto byznysu jsou totiž dobré vztahy základem. Potvrzuje to i Libor Beran, nákupčí v La Degustation Bohême Bourgeoise, který pro blog Jídlo a radost řekl: „Každého našeho dodavatele jsem navštívil a osobně znám. Své dodavatele mám i v holešovické tržnici, většinou jsem s nimi už dopředu domluvený, že přijdu a oni mi zboží připraví. A když mají něco speciálního, tak mi to schovají.“

Více se o tématu, dočtete v nové Horece. Vy ji ještě nemátě? Výtisky ZDARMA pro majitele hotelů a restaurací objednávejte ZDE.

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!