logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Pstruzi, jehněčí maso, medvědí česnek: menu Lanterny láká na novinky od farmářů

4. července 2017
Restaurace 0
1469
Pstruzi, jehněčí maso, medvědí česnek: menu Lanterny láká na novinky od farmářů

Hotelová kuchyně ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích rozšířila sezónní menu o speciality ze surovin od nově spolupracujících regionálních dodavatelů. Místní produkty se prolínají celým sezónním menu – od předkrmů až po dezerty.

„Nově si mohou hosté pochutnat například na čerstvých rybách od našeho nového dodavatele, chovatele Mirka Halamíčka z Rožnova pod Radhoštěm. Nabízíme filetu z jeho pstruha s lístky špenátu a opečenými brambory. Novinkou jsou také bylinky, sušené ovoce a jedlé květy ze Sušírny Svatého Františka z Vlachovic. Produkty používáme mimo jiné při přípravě polévky – krému z medvědího česneku, nebo v dipech k masu,“ popisuje šéfkuchař Pavel Václavík.

V menu nechybí ani hovězí líčka na červeném víně s pečenou kořenovou zeleninou, která patří k nejpopulárnějším stálicím hotelové restaurace. Hovězí, ale také jehněčí maso kuchaři odebírají z Farmy Rudimov, která si díky vysoké kvalitě nachází cestu do těch nejlepších restaurací v České republice včetně michelinských. V nabídce letního menu je také jehněčí kýta na rozmarýnu se šalotkou, pečenými brambory a dipem z medvědího česneku.

Chuťově neobvyklou novinkou je bio sýr Sainte Maure s popelem z jehličí, který speciálně pro restauraci hotelu Lanterna vyrábí její tradiční dodavatel, Biofarma Horut z Rožnova pod Radhoštěm. Z produkce tohoto rodinného podniku s tradicí od roku 2001 najdou hosté v menu i další pokrmy, ať už v podobě předkrmu, omáčky k masu nebo dezertu.

Sýry od Horuta jsou tradičně i součástí hotelového snídaňového bufé, které nově doplnily uzeniny z řeznictví H+H z Nového Jičína. Jeho produkty jsou oceněny značkami Regionální potravina roku i Klasa.

 

Zajímavostí nabídky snídaní v hotelu Lanterna jsou i smoothie koktejly, připravované denně čerstvé s přídavkem superpotravin, což je zatím v České republice spíše výjimkou.

Spa hotel Lanterna se nachází v Beskydech, v regionu Valašska, známého řadou krajových specialit. Kuchaři je připravují v moderní podobě a v odlehčené podobě v souladu s hotelovou spa a wellness filozofií. V nabídce n1echybí jedna z nejtypičtějších krajových specialit, valašská polévka kyselice se zelím a uzeným masem, nebo halušky. „I ty jsou na Valašsku díky blízkosti Slovenska jako doma. U nás se jim někdy také říká kúsky. Pro letní období jsme zvolili variantu halušek se smetanou a lístky špenátu,“ popisuje Pavel Václavík.

Mezi předkrmy, které mohou v létě posloužit také jako lehký oběd, jsou šneci na česnekovém másle se zeleninovým kaviárem. „Šneci jsou vnímáni jako francouzská delikatesa, ale historicky se objevovali i na českém a moravském jídelním stole, i na Valašsku. Máme šneky z domácích chovů,“ doplňuje Pavel Václavík.

A co vybrat jako zákusek ke kávě? Třeba cheesecake z Dolnopaseckého bio sýru z Biofarmy Horut nebo vyhlášené čerstvé frgály od pekařek Resortu Valachy, jehož je hotel Lanterna součástí. Půvabnou barevnou tečkou za posezením v restauraci může být také pestrobarevný borůvkový piškot s citronovou zmrzlinou, karamelovou omáčkou a lesním ovocem.

Více: www.lanterna.cz

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!