
Již týden si v restauraci či v hospodě ve vnitřních prostorách nezapálíte. Vaše reakce na Facebooku byly již od prvního dne plné emocí.
Přinášíme krátké shrnutí toho, co vás trápí nejvíce. Nejčastějším argumentem bývá fakt, že takhle svoboda podnikání nevypadá. „Mělo by to být na majitelovi, zda můžou ve své hospodě nebo restauraci kouřit,“ psali jste. Při tom jste skloňovali spojení jako diktát EU či estebácké praktiky.
Ozvali se nám i nekuřácké hospody, které s těmi kuřáckými souznily: „Řeší věci, které vyřešil trh. V mé restauraci se nekouří již osm let a byla to moje volba. O nějaké hosty jsem přišel, jiní to ocenili. Jsou podniky, které tahle buzerace zlikviduje. Nebo se založí kluby. Co bude další? Navrhuji zákaz dětských koutků.“
Došlo i na byrokratické potyčky se státem: „Kdyby šlo jen o kouření je to sranda. Těch zákazů je daleko víc, co se nesmí a co smí . Znepříjemňují hostinským jejich podnikání!!. Ale nejen jim!! Dopravcům a dalším.“
Také jste zmiňovali i tipy a triky, jak zákon obejít a ptali jste se, jestli se smí kouřit v předzahrádkách. Proto pro vás připravujeme rozhovor s právníkem. Pokud máte nějaké otázky ke zákazu kouření v pohostinství, pošlete nám jich do redakce mailem na adresu: jana.dorcakova@atoz.cz. Budeme rádi!
A mezitím si zahlasujte v naší anketě:
Zákaz kouření ve vnitřních prostorách v barech, kavárnách a restauracích je tady. Co si o něm myslíte?
- Je omezující. Takhle svoboda v podnikání nevypadá. (74%)
- Souhlasím s ním. Měl vstoupit v platnost již dávno. (16%)
- Tento zákaz náš podnik zruinuje. Je to po EET pomyslný hřebík do rakve. (9%)
- Jsme za něj rádi. Chodí k nám více zákazníků. (1%)
Archiv anket
