logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Hotel Lanterna připravil novinku: zážitkové menu nabízí i ve vegetariánské variantě

26. května 2017
Restaurace 0
1224
Hotel Lanterna připravil novinku: zážitkové menu nabízí i ve vegetariánské variantě

Medvědí česnek, chřest, kopřivy, pampelišky, mladá zelenina a další jarní suroviny dominují novému menu zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích. Šestichodové menu bude v nabídce až do konce června, navíc nově i ve vegetariánské variantě.

Kuchaři obměňují menu Vyhlídky každé dva měsíce. Letos je vždy snoubeno s víny jednoho vybraného vinařství. Tentokrát byla zvolena vína Reisten.
Žhavou novinkou menu je, že si ho mohou vychutnat i vegetariáni. „Hostů, kteří nejí maso, ale rádi by si naši zážitkovou gastronomii dopřáli, je stále více. Rozhodli jsme se proto pro ně připravit i kompletní vegetariánskou verzi. Přizpůsobeny jsou dva z šesti chodů, v nichž je maso nahrazeno jinou vhodnou surovinou,“ popisuje šéfkuchař Pavel Václavík.
V menu nechybí nejen sezónní suroviny, ale i produkty regionálních farmářů, s nimiž hotel pravidelně spolupracuje. „Kromě našeho tradičního dodavatele, Biofarmy Horut z Rožnova pod Radhoštěm, která nám vozí sýry, se hosté poprvé mohou seznámit i s ekozemědělci Fryzelkovými z Vlachovic. Ti k nám budou dodávat bylinky a jedlé květy. Pro menu nám dodali medvědí česnek na polévku a sušená jablka pro chutney, které je součástí předkrmu,“ popisuje Pavel Václavík. Hlavní surovinou předkrmu je Horutova novinka – kravský zrající sýr Sainte Maure s popelem ze smrkového jehličí, který farma vyrobila přímo na míru pro Lanternu. Kuchaři sýr doplnili o koblížek s kopřivami.
Regionální produkty zastupuje také pohanka ze Šmajstrlova mlýna, servírovaná v podobě nočku k jednomu z hlavních chodů – telecímu válečku v sous vide úpravě s chřestem. „V druhém hlavním chodu zase vůbec poprvé využíváme kohoutí maso. Roládka na červeném víně je doplněná mrkvovým a celerovým pyré a chipsem z petrželky. Je to moje oblíbené jídlo z dětství,“ popisuje Pavel Václavík.
Jako dezert pak kuchaři zvolili čokoládovou kouli s kousky ovoce, pomerančovým piškotem, malinovým sorbetem a jablečnou omáčkou s vanilkou. Koule se po přelití omáčkou efektně otevírá přímo před zraky hostů. „Kdykoli jsme měli tento typ dezertů v nabídce, vždy se u hostů těšil velkému zájmu. Věříme, že to bude ta pravá třešinka na dortu i u jarního menu,“ uzavírá Pavel Václavík.
Restaurace Vyhlídka je otevřena denně od 18 do 22.30 hodin. Díky komorní atmosféře a špičkovému servisu je příjemnou příležitostí ke klidnému stolování. Ubytovaní hosté Spa hotelu Lanterna mají možnost si menu objednat za zvýhodněnou cenu. www.lanterna.cz

PODÍVEJTE SE NA UKÁZKU MENU:
Vlašský ryzlink 2015, pozdní sběr, suché
Amouse bouche
Sainte Maure s popelem ze smrkového jehličí, krajánky s šalotkou, koblížek s kopřivami
Pinot Blanc 2015, pozdní sběr, suché

 

Krém z medvědího česneku, creme fraiche
Chardonnay classic 2014, pozdní sběr, suché

 

 

Telecí váleček v sous vide úpravě, chřest na másle, pohankový noček s hlívou
(Vegetariánská varianta: Chřest na másle, holandská omáčka, pohankový noček s hlívou)
Clarissimo Rosé 2015, pozdní sběr, suché

 

Roládka z kohouta na červeném víně, pyré z mrkve a celeru
(Vegetariánská varianta: Krémové žampiony na lanýžovém másle, grilovaná cuketa, pyré z mrkve a celeru)
Merlot Maidenburg, 2015, pozdní sběr, suché

 

Čokoládová koule, pomerančový piškot, malinový sorbet, jablečná omáčka s vanilkou
Pálava Maidenburg, 2015, výběr z hroznů, polosladké

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!