logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Šéfkuchař ostravského hotelu Mercure se zúčastnil finále kuchařské soutěže Olivier Roellinger Contest

16. května 2017
Zpravodajství 0
2650
Šéfkuchař ostravského hotelu Mercure se zúčastnil finále kuchařské soutěže Olivier Roellinger Contest

Šéfkuchař ostravského hotelu Mercure Jan Klimoszek byl vybrán, aby se zúčastnil devítičlenného pařížského finále prestižní evropské soutěže kuchařů – Olivier Roellinger Contest, která byla zaměřená na speciality připravené z mořských plodů a trvale udržitelný rybolov. Český šéfkuchař ostravského porotě připravil dva vlastní recepty s platýsem a jak sám přiznal, nejtěžší bylo v neděli v Paříži sehnat rybu s certifikátem, že pochází z udržitelných zdrojů.

Zájemce o účast na prestižní soutěži OLIVIER ROELLINGER CONTEST musel připravit dva vlastní recepty z ryb a zaslat je spolu s motivačním videem a dopisem porotě. Ta z desítek došlých uchazečů z 31 evropských zemí do soutěže vybrala devět nejlepších autorů receptů, kteří jí předvedli svůj kulinářský um v pařížském finále. Šéfkuchař ostravského hotelu Mercure ze skupiny AccorHotels Jan Klimoszek v přísném výběru uspěl a směl se svými dvěma recepty reprezentovat Českou republiku v této prestižní evropské soutěži v Paříži.

Nejtěžší bylo sehnat rybu s certifikátem, svěřil se šéfkuchař
„Jsem velice rád, že jsem si mohl vyzkoušet takto prestižní kuchařskou soutěž a vidět také umění ostatních zahraničních kolegů z oboru. Byla to vynikající zkušenost,“ říká šéfkuchař ostravského hotelu Mercure a dodává: „Ač jsem měl trochu problémy sehnat v neděli v Paříži rybu s certifikátem, že pochází u udržitelných zdrojů (měli zavřeno), nakonec se mi oba recepty podařily. Jedno menu bylo profesionální, na jeho přípravu jsme měli 2.30 minut, a druhý recept byl „domácí“, který měl být vytvořen v limitu 30 minut. Časové limity jsem dodržel a celkově jsem byl se svou prací spokojen, i porota má jídla velmi chválila.“

Pro profesionální menu Jan Klimoszek vytvořil recept platýs s houbovou fáší připravovaný metodou sou-vide s bulgurem, květákovým pyré a krevetovým bisquem a zauzenými chipsy z fialových brambor. „Domácí“ recept sestával z platýsa s čerstvým špenátem, glazovanou mrkví a parmazánovým rizotem.

Soutěž proběhla v Paříži v nejlepší kuchařské škole Ferrandi a do finále byli vybráni 3 kuchaři z Francie, 1 z Polska, 1 z Maďarska, 1 z Portugalska, 1 ze Španělska, 1 z Itálie a 1 z České republiky.

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!