logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Kuchařští mistři představí tradiční i neotřelé receptury na Rybím festivalu

25. dubna 2017
Zpravodajství 0
1436
Kuchařští mistři představí tradiční i neotřelé receptury na Rybím festivalu

O tom, že sladkovodní ryby zdaleka nepatří pouze na štědrovečerní stůl, se i tento rok přesvědčí obyvatelé Dobříše na tradičním Rybím festivalu. Třetímu ročníku oblíbené akce bude patřit první květnová sobota 6. 5. na prostranství před prodejnou ryb z produkce firmy Colloredo-Mannsfeld spol. s r.o.

Jsou chutné, zdravé a hlavně české
Návštěvníci festivalu ochutnají gurmánské speciality z českých ryb z místních sádek. Od oblíbeného kapra na několik způsobů až po méně populární, avšak velmi chutné ryby, jako je amur, sumec, štika, siven, pstruh, okoun nebo candát. „Jsou chutné, zdravé a hlavně naše české. Chceme lidem ukázat, že česká ryba není jen kapr v trojobalu. Že rybí maso lze připravit tak, že se z něj stane zamilovaná pochoutka,“ říká ředitel firmy Colloredo-Mannsfeld spol. s r.o. Michal Pernica. Uplynulé dva ročníky rybího festivalu se podle jeho slov setkaly s velkým zájmem návštěvníků, který překonal očekávání a vnuknul pořadatelům impuls k dalším inovacím a rozšíření programové nabídky.

S jakými víny kombinovat rybí pokrmy?
Jan Leitl, kuchař a kontrolor kvality pokrmů v FC Viktoria Plzeň a odborník na molekulární gastronomii, vystoupí se svojí kuchařskou show od 10:10. Na něj od 11:15 naváže vítěz televizní kuchařské soutěže Na Nože Robert Zatloukal. Mezi gurmánským programem zpříjemní atmosféru krátké vzdělávací bloky, při kterých se přítomní zdokonalí v čepování piva, osvěží si zásady správného stolování či zjistí, s jakými víny lze rybí pokrmy nejlépe kombinovat.Po celý den bude probíhat soutěž šesti zúčastněných restaurací, jejichž kuchaři pro návštěvníky připraví ochutnávky rybích specialit. Ti poté prostřednictvím hlasovacích kupónů vyberou, který pokrm jim nejvíce chutnal a na konci dne vyhlásí pořadatelé nejlepší jídlo i nejlepší restauraci. „Pestrá nabídka soutěžních menu je pro návštěvníky jedním z největších taháků. Velmi mě těší, že se mezi tak širokou a kvalitní konkurencí neztratil ani náš stánek a kapří hranolky patří mezi nejžádanější pochutiny na celém rybím festivalu,“ podotýká Michal Pernica.
Z festivalu si návštěvníci vedle gurmánského požitku mohou odnést také živou rybu – k zakoupení budou po celý den ve zdejší prodejně. K dispozici budou také stánky s regionálními produkty, potravinami, dochucovadly a nápoji.Rybí festival v Dobříši otevře své brány v 10:00, konec akce je předpokládán kolem 17:00. Vstupné na Rybí festival je 20 Kč, děti do 130 cm a držitelé průkazu ZTP mají vstup zdarma. Více informací na www.rybifestival.cz.

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!