
Kuchař, který se může pochlubit třemi michelinskými hvězdami, otevře svou další jídelnu, kde se bude vařit ze zbytků.
Dočasná jídelna bude součástí akce London Food Month (měsíc jídla), která proběhne v červnu. Tento charitativní projekt funguje pod neziskovou organizací Food for Soul (Jídlo pro duši) a vaří se zde jídla ze zbytků pro lidi v nouzi.
Pro London Evening Standard Massimo Bottura řekl: „Šéfkuchaři se stávají světovými celebritami. Myslím si, že tuto slávu můžeme využít pro řešení nejchoulostivějších sociálních problémů. Zvu kuchaře, aby vařili z nutričně hodnotných potravin a ukázali světu, že i zbytky mohou být plnohodnotnými potravinami, jídlo budou zase servírovat dobrovolníci.“
V jeho jídelně bude během měsíce vařit vždy jiný šéfkuchař. Massimo bude také učit vařit ze zbytků dva místní kuchaře. Jedná se o stejný projekt, který již proběhl během světové výstavy Expo v Miláně a Olympijských her v Brazílii.
Jídelna bude otevřena v pracovní dny a plánuje během měsíce naservírovat přes 2 000 porcí.