logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Siven pečený na másle s houbami, kukuřicí a kroupami s vinnou omáčkou

28. března 2017
Recepty 0
3599
Siven pečený na másle s houbami, kukuřicí a kroupami s vinnou omáčkou

Tento odlehčený jarní recept je dílem Marka Šády, šéfkuchaře restaurace Bellevue.
Ingredience/4 porce:

SIVEN & PŘÍLOHA
4 filety ze sivena (á 150 g, 2 ryby)
, 80 g směsi hub
, 50 ml zeleninového vývaru, 
40 g krup (po namočení a uvaření zvýší svou hmotnost 4x), 
30 g mražené kukuřice, 
2 lžíce másla, 
20 g strouhaného parmazánu, 
sůl, pepř

VINNÁ OMÁČKA
2 rybí kostry, včetně žaber
, 500 ml zeleninového vývaru, 
500 ml bílého vína
, 200 g másla
, 2 řapíky celeru, 
1 mrkev
, 1 cibule
, 1 lžíce olivového oleje

Postup:

SIVEN & PŘÍLOHA
1. Kroupy namočíme přes noc do studené vody, aby nabobtnaly.
Další den:
2. Kroupy slijeme, zalijeme čistou vodou a vaříme na mírném plameni zhruba 1 hodinu doměkka.
3. Po uvaření scedíme a propláchneme v čisté vodě.
4. V pánvi na 1 lžíci másla orestujeme houby, aby získaly barvu, poté stáhneme plamen.
5. Přidáme kukuřici, kroupy, lžíci másla, vývar a zredukujeme na hustotu rizota.
6. Vsypeme parmazán, dochutíme pepřem a solí.
7. Rybu zprudka opečeme na olivovém oleji kůží dolů.
8. Stáhneme plamen, přidáme máslo a restujeme zhruba 4 minuty.
9. Poté rybu otočíme a restujeme zhruba 10 sekund i z druhé strany.

VINNÁ OMÁČKA
1. Rozložíme kostru a žábry na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 15 minut.
2. Mezitím očistíme a nakrájíme zeleninu a zlehka ji orestujeme v kastrolu na olivovém oleji.
3. Přidáme opečené kostry z ryb, žábry, přilijeme bílé víno a lehce svaříme.
4. Přilijeme zeleninový vývar, zavaříme a necháme táhnout zhruba 30 minut.
5. Vývar přecedíme přes plátno, svaříme na 200 ml a zlehka zašleháme máslo do zhoustnutí.
Nejprve na talíř umístíme přílohu (lze použít tvořítko), na ni položíme rybu a okolo zalijeme omáčkou.

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!