Cibulová polévka se sýrovými mini tousty

Přinášíme další pondělní recept z dílny Chefparade. V posledním čísle Horeky jste si mohli přečíst o francouzské kuchyni. Nyní se podívejme na to, jak se dělá francouzská jednoduchá klasika.

Ingredience:

▪ 1 l zeleninového vývaru
▪ 300 ml bílého vína
▪ 120 g polotvrdého sýru
▪ 1 vejce
▪ 4 ks toastového chleba
▪ 2 lžíce hladké mouky
▪ 10 ks bílé cibule
▪ 1⁄2 svazku tymiánu
▪ 1⁄2 svazku rozmarýnu ▪ divoké koření
▪ celý pepř
▪ sůl dle chuti
▪ 1 PL oleje/sádla

 

Postup:

Cibuli nakrájíme na tenké proužky a v hrnci orestujeme dozlatova na oleji nebo sádle společně s divokým kořením (bobkový list, celý pepř, nové koření). Když cibule zezlátne, přidáme čerstvé bylinky, pak lehce zaprášíme hladkou moukou, přilijeme bílé víno, důkladně promícháme, necháme částečně svařit a přilijeme vývar.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail