logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Větrníky Hanky Honové

13. března 2017
Zpravodajství 0
1018
Větrníky Hanky Honové

 

 

Pokud se ptáte, čí to jsou větrníky, tak vám rovnou můžeme říct, že je to recept žijící legendy. Hanka Honová chodila na každý kongres HOREKA 112 až do doby, co se odebrala do důchodu.

Zde je její recept, který se stal v jejím motorestu hitem všech víkendů:

 

Těsto
125 ml mléka
125 ml vody
100gr  másla
2.5 g soli
25 g cukr krupice
170 g hladká mouka
210 g celá vejce
Mléko, vodu, máslo, sůl a cukr přivedeme k varu, přisypeme mouku a cca 2 minuty odpalujeme těsto. Dáme do mísy a za stálého míchání, až těsto trošku vychladne, přidáváme po jednom vejce. Pomocí řezané špičky stříkáme plná kolečka na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů cca 30 minut. Troubu nesmíte otevřít! Po vyjmutí ihned rozřežeme nebo uděláme ve spod dírku, aby odešla pára.
Krém
125 ml mléka
75 g cukr krupice
1/2 vanilkového pudinku
1/4 vanilkového lusku
150 ml živočišnou šlehačku min 30%

Z ingrediencí uvaříme hustý krém, který necháme vychladit pod folií. Šlehačku vyšleháme a vmícháme uvařený pudink.

 

Karamelová šlehačka
100 g cukr krupice
2 x 150 ml šlehačky
fondán

Cukr utavíme na karamel  a přilijeme 150 ml šlehačky. Provaříme, až se karamel důkladně rozpustí, po zchlazení přidáme 150 ml šlehačky a vyšleháme dotuha. Pozor nepřešlehat! Fondán zakoupíte v obchodě. Obarvíme trochou tmavého karamelu. Na rozříznutý korpus naneseme vanilkovou šlehačku, potom karamelovou. Fondán rozehřejeme a namočíme vršek vrchního korpusu.
Chce to trénink, až upečete každý týden 150 větrníku, půjde to samo J.

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!