logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Michelinskou hvězdu získalo omylem béčkové bistro

28. února 2017
Zpravodajství 0
1547
Michelinskou hvězdu získalo omylem béčkové bistro

Michelinští komisaři tentokrát vtipně chybovali. Za všechno může stejný název dvou podniků. Ten první, kterému byla opravdu udělena hvězda, se jmenuje Le Bouche à Oreille a nachází se v městečku Boutervilliers a ten druhý se taky jmenuje Le Bouche à Oreille, sídlí ale v městečku Bourges.

Jakmile se na světě objevil nový michelinský průvodce Francie pro rok 2017, vydali se reportéři do světa, aby zmapovali nové gastronomické hvězdy. Jaké bylo jejich překvapení, když se v poledne objevili v restauraci, kde byly na stole plastové ubrusy s červenými puntíky,  všude obědvali místní dělníci a polední menu pozůstávalo z předkrmu, hlavního chodu, sýra či dezertu a vína, to vše za 12,50 € ( asi 338 Kč)?

 

Ještě větší překvapení to bylo pro majitelku bistra.“Telefon mi zvoní od rána do večera. Je to čisté šílenství,“ řekla Veronique Jacquet pro CNN. Mezitím se michelinský průvodce poopravil a vše uvedl na pravou míru. Šéfkuchař oceněné restaurace,  Aymeric Dreux, to ale všechno vzal s humorem a rezervoval si místo na oběd v stejnojmenném podniku v Bourges.

 

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!