logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Slavnostní tabule rozhádala internet

8. února 2017
Rady a tipy 0
3699

Prostřít stůl je věda. Snad nejsdílenějším příspěvkem na naší facebookové stránce bylo fotoalbum s různými způsoby stolování. A nezaujalo jenom vás, kolem těchto fotek se na internetu strhla mela!

Lžičky, vidličky a nože, kam s nimi? Jak má vypadat ukázkové stolování? Zdá se, že univerzální pravidla sice existují, ale mírné odlišnosti najdete v každé zemi. Shodneme se, že jinak má vypadat slavnostní tabule a jinak snídaňové prostírání.  „Kam ale patří například mobil?,“ ptali se vtipálkové na síti.
Přinášíme vám proto pár fotek i s komentáři, které kolem nich vznikly.

 

  • Použila bych jinou sklenici a vodu.
  • Čajová lžička je na špatném místě.
  • Tomuto stylu se říká ruské stolování.


  • Čajové a kávové lžičky by měly být u šálků a ubrousek by měl být na pravé straně.
  • Šálek kávy i s podšálkem se servíruje, až si o kávu řekne host.
  • Takhle prostírám stůl při formální večeři pro významné hosty.

  • Nožík na ovoce má být nahoře s malou vidličkou, pak následuje dezertní lžička. Toto je italský styl.
  • Vidím tam nejméně osm chyb.

PODÍVEJTE SE NA CELOU FOTOGALERII:

[Best_Wordpress_Gallery id=“14″ gal_title=“Stolování a jeho styly“]

 

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!