logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Zmrzlinová vize 2017 – zdravá zmrzlina

7. února 2017
Zpravodajství 0
2032
Zmrzlinová vize 2017 – zdravá zmrzlina

Crème de la Crème získalo v roce 2016 nejcennější zmrzlinovou cenu a to absolutního vítěze Ice Cream Festivalu. To pro zmrzlináře Honzu Hochsteigra byla velká pocta a také další impulz věřit svému snu. Domnívá se, že zmrzlina nepatří jen k letním měsícům. Naopak. Může být součástí celoročního gastronomického života. Díky spojení se sítí restaurací Ambiete,  se mu podařilo zmrzlinu umístit jako stálici menu do předkrmů a dezertů. Hosté si pomalu zvykají na chladivou chuť, která v doprovodu protikladných surovin, může být omamná i hřejivá.

Své dezerty ve sladké i sladko-slané variantě nabízí i ve vlastní curkárně Crème de la Crème v Husově ulici kousek od Staroměstského náměstí v historickém centru Prahy. Jeho další metou v roce 2017 bude vytvoření LOW  zmrzliny. Low sugar & low fat. Co to ve výsledku bude znamenat? Neuvěřitelnou kombinaci – zdravou zmrzlinu. Přípravy nejsou nejjednodušší. Honza Hochsteiger musí hodně přemýšlet, uplatňovat své letité zkušenosti, ale i čerstvé poznatky z italské Carpigiani, zmrzlinářské univerzity, kde si Honza na podzim doplňoval své vzdělání.  Správný podíl složek v každém receptu je pro úspěch zásadní. Díky vysokému nasazení se mu daří. V roce 2017 tedy představí zmrzliny klasické, řemeslné, plné chuti, dále veganské neovocné, kterými se proslavil v minulém roce a již avizovanou novinku – zdravou zmrzlinu, která bude slazená již jen přírodními ovocnými cukry a bude tedy výrazně méně sladká, než je u zmrzlin obvyklé, bude méně tučná, zkrátka bude zdravá.

 

Honza Hochsteiger, zmrzlinový vizionář, plní zmrzlinový sen svůj    i mnohých ostatních.

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!