logo

Už 14 let se zaměřujeme na vyšší a střední gastronomii a hotelnictví v Praze i regionech. Horekaweb je odborný portál pro profesionály v pohostinství. Hledáte inspiraci z domova a ze světa, informace o dění v oboru či zábavu? Horekaweb je vše na jednom místě.

  • Zprávy
    • Hotely
    • Restaurace
    • Kavárny
    • Bary
    • Lidské zdroje
    • Digital
    • Ze zahraničí
  • Analýzy
  • Rozhovory
  • HRK 112
    • Registrace
    • Historie
    • O akci
  • HRK NEWS
    • Registrace
    • Archiv
  • Digital
  • O časopisu
    • Aktuální vydání
    • O časopisu
    • Registrace k odběru časopisu
    • Registrace k odběru newsletterů HOREKA NEWS
    • Inzerce
    • Publikační kalendář
  • Naše oborová platforma pro profesionály z hotelnictví a gastronomie potřebuje nabrat nový dech....
  • Průměrná cena poledních meníček opět na vzestupu. Meziroční srovnání 2020/2021 vykazuje změnu ve...
  •   Pandemie COVID-19 v českém prostředí pomohla akcelerovat fenomén rozvážkových jídel. Z nich...
  • Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun.  Vyplývá to...

Hvězda italské kuchyně Roberto Carcangiu předvedl své umění v MAKRO Akademii

31. ledna 2017
Zpravodajství 0
1880
Hvězda italské kuchyně Roberto Carcangiu předvedl své umění v MAKRO Akademii

Zájemci o autentickou italskou gastronomii měli poprvé možnost naučit se novým postupům v přípravě pokrmů s šéfkuchařem Robertem Carcangiu. Na svůj původ je rodák z italského Piemontu velmi hrdý a v moderní podobě ho převádí do gastronomického umění. Italský šéfkuchař představil inovativní recepty, které si připravil speciálně pro workshop v pražské MAKRO Akademii, největším kulinářském studiu ve střední Evropě.

 „Pro pražský kurz jsem vytvořil recepty, které jsem ještě nikde neprezentoval. Je to tedy jejich premiéra,“ představuje svoji práci Roberto Carcangiu. Na dvoudenním workshopu v MAKRO Akademii se sešli profesionální šéfkuchaři z prestižních českých a slovenských restaurací. Všichni účastníci semináře měli možnost si vyzkoušet práci se zkušeným kolegou a seznámit se s nejmodernějšími trendy v italské gastronomii.

Základem jsou prvotřídní ingredience a znalost postupů

„Upřímně raději pracuji v kuchyni, než mluvím, ale předávání zkušeností je velmi důležité,“ říká Roberto Carcangiu. „Italská kuchyně je v podstatě jednoduchá, ale pro vynikající jídlo musíte používat prvotřídní ingredience a znát základní postupy. Například u vaření sušených těstovin je klíčové, aby voda měla 96 stupňů, vařila se pomalu a po jejich uvaření zůstala čirá. Na to stačí přidat do hrnce trochu octa,“ dodává. Roberto Carcangiu pracuje s tradičními ingrediencemi, jako jsou sýry mozzarella, parmazán, ale také hovězí šunka bresaola nebo kvalitní těstoviny, které si nejraději připravuje sám. „U vaření musíte myslet i na strukturu ingrediencí. Cukr není jednoduše cukr, i to jestli je moučkový nebo krystal, rozhoduje o výsledné chuti pokrmu,“ vysvětluje. „Jsem rád, že se nám do MAKRO Akademie daří zvát světové kuchařské hvězdy. Čeští kuchaři se u nás mohou inspirovat a posunout se o kousek dál ve svém kulinářském umění. Na tento rok chystáme další překvapení nejen z kuchařského světa,“ uzavírá Petr Stádník, šéfkuchař MAKRO.

 

Kdo je Roberto Carcangiu?

Roberto Carcangiu je mužem mnoha talentů a profesí. Jako prezident vede italskou Asociaci profesionálních kuchařů, jejímž cílem je podporovat italskou kuchyni a její ingredience prostřednictvím organizování vzdělávacích akcí a kulturních aktivit. Věnuje se i food stylingu ve Food Design Studio v Miláně a je konzultantem pro mnohé potravinářské firmy. Jeho kuchařské umění je velmi všestranné, a to převážně díky předchozím zkušenostem, které načerpal po celém světě v michelinských restauracích. V minulých letech vařil pro speciální akce mezinárodních institucí: Benátský filmový festival, Peggy Guggenheim Museum, italskou ambasádu v Paříži a další.

 

Pokrmy, které připravoval Roberto Carcangiu v MAKRO Akademii:

  • Chupa caldo se sýrem Provolone, mostardou a burizony
  • Špaldový váleček s bresaolou, křupavou zeleninou, parmezánem a mandlovou smetanou
  • Bramborové gnocchi se šafránem v rajčatovém vývaru s mozzarellou ve dvojí konzistenci
  • Rizoto se sýrem Pecorino Collesardo, dýní, mortadellou a garnáty
  • Bílé máslové špagety
  • Doutník z mozzarelly Buffalo s hráškovým krémem, piniovými oříšky a máslem z lískových ořechů

 

Související články:

Žádné související články

Doporučujeme

Aktuální vydání časopisu

ČTĚTE nové číslo HoReKa!


Zajistěte si svůj výtisk

Partneři

HRK NEWS

Komerční sdělení

Zvyšování KPI díky správnému načasování komunikace

8. září 2021

Kalendář akcí

Vydává
Skupina ATOZ Horeka
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Předplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Jana Dorčáková
tel.:  +420 734 135 509
e-mail: jana.dorcakova@atoz.cz 

Group sales manager
Pavel Kotrbáček
tel.: +420 605 296 739
e-mail: pavel.kotrbacek@atoz.cz

HOREKA Group manager
Lenka Vohradníková
tel.: +420 739467 783
e-mail: lenka.vohradnikova@atoz.cz

© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
Zásady používání souborů cookies a jejich nastavení
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zavřít

Každých 14 dní servírujeme čerstvé informace a inspiraci.

REGISTRUJTE SE K ODBĚRU NEWSLETTERU!