
Téměř 1300 kuchařů odpovídalo na otázky k jídelním trendům v již tradičním dotazníku sdružení National Restaurant Association (NRA). Díky jejich odpovědím vznikla unikátní studie, která sdružuje názory špičkových kuchařů, členů American Culinary Federation (ACF).
„Jídelní trendy se už tolik nesoustřeďují na ingredience, nýbrž se vyvíjí z konceptu celého podniku, zrcadlí, jak zákazníci proměňují své koníčky v životní filozofii, jako environmentální udržitelnost či výživa,“ řekl při představování výsledků Hudson Riehle, senior viceprezident NRA. Zároveň dodal, že nadále pokračuje trend domácích produktů a globálních chutí.
PODÍVEJTE SE NA SHRNUJÍCÍ VIDEO
A co při otázce na trendy v jídelních lístcích kuchaři nejčastěji zmiňovali?
- nové řezy masa
- domácí drinky
- menu inspirováno pouličními stánky na jídlo
- autentické etnické kuchyně
- zdravá dětská jídla
- domácí uzeniny
- domácí zavařeniny a naložené zeleniny
- speciální sýry
- obiloviny bohaté na proteiny a staré obiloviny
- africké koření
Některé trendy započaly i u nás (staré obiloviny, domácí výroba), jiné k nám možná ani nezavítají a další se časem objeví. Pokud se byste se chtěli podívat na komplexní výsledky, NAJDETE JE ZDE.