
Marek Šáda je kreativním šéfkuchařem společnosti Zátiší Group. Místo na pražské gastromapě si vybudoval rychlými kroky při tříletém působením v restauraci Mlýnec. Nyní již několik měsíců kulinářsky čaruje v restauraci Bellevue, která obsadila třetí pozici v anketě Grand Restaurant – Mauerův výběr a pravidelně se několik let umisťuje v první desítce hodnocení Top Restaurace.
Gastronomický inovátor Marek Šáda získal znalosti ve vyhlášených podnicích u nás i v zahraničí. Působil v restauracích Flambée, Kampa park, Dégustation nebo ACME v New Yorku. Po návratu domů jeho kroky vedly do Zátiší Group. Na Novotného lávce v restauraci Mlýnec chystali koncepční změnu, Marek Šáda přišel v pravou chvíli a jeho bohaté zkušenosti, elán a neotřelá kreativita, bylo přesně to, co Mlýnec potřeboval. Odvážně se pustil do změn celého chodu kuchyně a především menu. Z restaurace Mlýnec se stal gastronomický objev, který začal lákat i tuzemskou klientelu. I díky českým tradičním pokrmům a surovinám, které jsou moderně a netradičně podávané.
V roce 2016 Marek Šáda obsadil 3. místo v české národní kuchařské soutěži Bocuse d’Or. V Zátiší Group o Markovi ví, že není jen výborným šéfkuchařem, ale že jeho kreativní pojetí české gastronomie zákazníky baví a zajímá. Proto se mu nyní rozhodli svěřit svoji perlu, restauraci Bellevue. Nový šéfkuchař hned po svém příchodu začal přemýšlet, jak stále se vracející hosty překvapit a naladit na novou vlnu. Vymyslel proto v úvodní fázi několik nových položek v menu.
V Bellevue nově například zařadil:
Grilovaná šumavská srna, dýňové gnocchi, červené zelí, jalovcová omáčka
Kalamárové cannelloni, konfit z hovězích líček, uzená cibule, Xéres jus
Marinovaný losos, koprová majonéza a sušený kaviár
Pečený mořský vlk, brambora v hnědém másle, černý česnek, ředkvičky